pb

Unique

PeopleBusiness.nl

Na meer dan veertig jaar aan rekrutering, breidde het bedrijf haar diensten aanzienlijk uit. Naast het kwartaalmagazine wilde Unique een platform ontwikkelen om bedrijven te ondersteunen bij hun inspanningen om het beste te halen uit hun medewerkers.

 • Achtergrond informatie
 • Unique - onderdeel van USG People - is een specialist in werving en selectie van vast en tijdelijk personeel op secundair en hogeschool / universiteits-niveau. De belangrijkste activiteiten van Unique zijn uitzending, detachering en werving. Unique heeft meer dan 100 vestigingen door heel Nederland.

  Na meer dan veertig jaar aan rekrutering, breidde het bedrijf zijn diensten aanzienlijk uit. Naast het kwartaalmagazine wilde Unique een platform ontwikkelen om bedrijven te ondersteunen bij hun inspanningen om het beste te halen uit hun medewerkers.

  Een van de vereisten van USG People was dat het platform zou worden ontwikkeld met behulp van Sitefinity CMS. Verder moet elke bezoeker, ongeacht de schermgrootte, een superieure gebruikerservaring hebben tijdens het browsen van artikelen. Dat betekende dat de website responsive moest zijn en toekomstgerichte functionaliteit moest bevatten.

  De publicatiedatum voor het tijdschrift was ongeveer een maand verwijderd, dus er was enige druk om het platform op tijd te ontwikkelen. Sitefinity Platinum Partner UXP-IT, toen nog onderdeel van SWAT, beschikte over de expertise die nodig was om dit ambitieuze platform te bouwen.

 • Wat hebben wij gedaan?
 • Een responsive website zou elke bezoeker een kwaliteitsbeleving garanderen. Om meer aandacht te vestigen op het abonnementsgebied voor de nieuwsbrief, gebruikten wij een van de (destijds in 2013) nieuwste technieken op het web, Parallax. Het Parallax-effect is het effect wanneer een onderdeel er anders uitziet wanneer het langs verschillende zichtlijnen wordt bekeken. Wij hebben deze functie uitgeschakeld voor mobiele apparaten om de snelheid te optimaliseren.

   

  Om meer verkeer naar de Unique-hoofdwebsite te genereren, hebben wij een aangepaste module gebouwd met de naam 'Unieke gedachten'. De content editor kan enkele Unique-gedachten in de backend maken die willekeurig worden weergegeven door een MVC-widget, die bijna overal op de website kan worden geplaatst.

   

  De Overzicht blogpost is de belangrijkste MVC-widget. Deze widget geeft op basis van de huidige pagina-URL de juiste blogberichten weer. De content editor kan deze widget configureren tijdens het bewerken van een pagina. Het is bijvoorbeeld mogelijk om aan te geven hoeveel artikelen vooraf zijn geladen en hoeveel artikelen moeten worden asynchroon opgehaald wanneer de bezoeker op de knop "lees meer" klikt.

 • Resultaat
 • We kunnen met trots zeggen dat de website een Sitefinity CMS Top 5-website van de maand november 2013 is geworden en dat wij voor dit project een expertise award voor mobiele websites hebben ontvangen.